Over OlioBox

Ons verhaal

Strevend naar een CO2 neutraal Europa, het minder belasten van de natuur, en om het voor consumenten eenvoudiger te maken gebruikte frituurolie in te leveren, heeft het Lokerse bedrijf Quatra de OlioBox inzamelcontainer ontwikkeld.

Quatra is al 65 jaar voor meer dan 80.000 horecazaken trouwe partner voor het ophalen en recycleren van gebruikte frituurolie tot biobrandstof, en het leveren van verse frituuroliën en -vetten in BelgiëNederlandLuxemburgFrankrijkDuitsland en het Verenigd Koninkrijk.

In een OlioBox inzamelpunt in de buurt, kan nu ook de particulier eenvoudig zijn gebruikte frituurolie kwijt. Makkelijk, snel, gratis en altijd beschikbaar.

Voorheen werd gebruikte frituurolie uitsluitend via recyclageparken ingezameld. Voor consumenten is de verplaatsing vaak niet mogelijk of te ver. Met de OlioBox wordt zo aan consumenten een extra mogelijkheid aangeboden om actief mee te recycleren.

Zo kunnen we het recyclagepotentieel van gebruikte frituuroliën verhogen, en zelfs natuur creëren! Per volle OlioBox schenkt quatra namelijk financiële steun aan Natuurpunt en Natagora ter waarde van 8m² natuur;

Over OlioBox